Ce spune culoarea mucusului despre starea voastră de sănătate

192
Ce spune culoarea mucusului despre starea voastră de sănătate - mucus-1638887982.jpg

Articole de la același autor

Medicii spun că, în momentul în care vâscozitatea și culorile mucusului se schimbă, înseamnă că trebuie să consultați, neapărat, un medic. De ce? Pentru că mucusul protejează sistemul respirator de factorii externi agresivi, precum viruși, polen, fum și alte substanțe. Mai mult decât atât, pacienții cu afecțiuni medicale legate de tractul respirator trebuie să se ferească de modificările bacteriene care se manifestă prin secreții nazale. Este vorba despre persoanele care suferă de bronșită acută, pneumonie sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Potrivit dr. Maria Gheba, mucusul ajută la construirea unei bariere imunitare care protejează împotriva agenților patogeni sau alergenilor. Acesta este produs de celulele epiteliale din nas, gură, sinusuri, faringe, bronhiole și bronhii. Mai departe, sarcina mucusului este de a filtra, umidifica și încălzi aerul inspirat prin nări.

Desigur, trebuie să rețineți că, pe lângă culorile mucusului, textura lui spune multe despre sănătate. De fapt, consistența și culorile mucusului oferă indicii despre ceea ce se întâmplă în sistemul respirator. Deși nu oferă un diagnostic definitiv, verificarea țesutului după ce v-ați suflat nasul ajută specialiștii să stabilească un tratament. Totuși, se presupune că mucusul incolor este normal, dar dacă nasul curge excesiv, chiar și spre gât, atunci există o problemă. La rândul lor, infecțiile virale se manifestă cu mucus gălbui, iar infecțiile bacteriene ale sinusurilor implică mucus verde gros. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 05 Decembrie 2021
Stire din Sănătate : Nu vă speriaţi! Râia se vindecă
Pagina a fost generata in 1.1628 secunde