Ce trebuie să știm despre epilarea cu laser

1179
Ce trebuie să știm despre epilarea cu laser - 42df2c7ed3b2db831407e4e55a8688e5.jpg
Pilozitatea, mai ales cea în exces, cauzează neplăceri - de aceea sunt numeroase femei, dar și bărbați care iau în calcul varianta epilării cu laser pentru a scăpa de părul din diferite zone. Nu este suficientă însă o singură ședință pentru a îndepărta toate firele de păr, ci sunt necesare mai multe ședințe, cât și sesiuni de întreținere la unul sau doi ani.

Persoanele care doresc să apeleze la epilarea cu laser sunt, adesea, neîncrezătoare. Este acest tip de epilare definitiv? De ce mai crește păr pe zona epilată, dacă multă lume, și inclusiv medicii susțin că este metoda cea mai apropiată de a scăpa definitiv de păr? Dr. Oana Clătici, medic dermatovenerolog, răspunde acestor întrebări: "Trebuie să înțelegeți ciclul de creștere al firului de păr, pentru ca așteptările să fie realiste. Ciclul normal al firului de păr are trei stadii: anagen (faza activă), catagen (faza de tranziție) și telogen (faza de repaus). Foliculul firului de păr va trece prin toate aceste faze, iar singurul moment când poate fi distrus este atunci când este activ, adică în anagen. Peste 60% din părul facial este în anagen în orice moment, doar 20% din părul de pe membrele inferioare este activ, ceea ce înseamnă că un tratament efectiv al picioarelor va elimina un număr mai mic de foliculi, comparabil cu tratamentul similar al feței".

Pregătirea pentru epilare
În consecință, nu este suficientă o singură ședință. Perioada între ședințe variază însă, în funcție de zona supusă epilării. Astfel, pentru gambe, brațe sau spate, intervalul între tratamente este de aproximativ două luni, în vreme ce pentru alte părți ale corpului, pacienții trebuie să aștepte între patru și șase săptămâni între ședințe. Sunt necesare de la trei până la opt tratamente, în funcție de zona epilată, de tipul firului de păr și de aparatul folosit. Apoi, a mai arătat medicul, vor fi efectuate ședințe periodice de întreținere, la un interval de la șase luni la doi ani.
Specialistul dermatolog a precizat că trupul trebuie pregătit înainte de a fi supus la procedurile de epilare. Astfel, cu patru sau șase săptămâni înainte este interzisă pensarea, smulgerea firului de păr, utilizarea de ceară sau a aparatului epilator. Este permisă, în schimb, raderea zonei care urmează să fie epilată sau folosirea cremei epilatorii. Înainte de epilarea cu laser este obligatorie îndepărtarea machiajului de pe față sau a cremelor aplicate pe corp.

Nu se pot epila cu laser
Nu va fi efectuată epilare cu laser femeilor însărcinate, persoanelor care au afecțiuni cu fotosensibilitate - precum lupus, sau celor care urmează un tratament cu medicamente fotosensibile, cum este tetraciclina. De asemenea, nu se pot epila cu laser persoanele care au boli de coagulare, au tatuaje permanente în zona pe care vor să se epileze, au infecții cutanate sau istoric cu cancer de piele.
După epilare, se poate reveni la activitatea normală. Singurul efect advers va fi o ușoară înroșire a pielii, dar medicii recomandă aplicarea unor creme cu protecție solară cu factor ridicat pe zonele epilate care vor fi expuse la soare.

Prețuri
Prețul unei epilări cu laser variază în funcție de zonă. Astfel, epilarea bărbiei sau a mustății costă în jur de 170 de lei, perciunii - în jur de 190 de lei, epilarea facială - aproximativ 400 de lei, a gambelor ori inghinal - aproximativ 600 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5573 secunde