Ceaiul verde, licoarea sănătății

683
Ceaiul verde, licoarea sănătății - greenteabenefits-1348248985.jpg
Un binecunoscut proverb chinezesc spune că este mai bine să fii privat de hrană trei zile decât să stai o zi fără să bei ceai. Întâlnit sub numele de Camelia Sinensis, ceaiul verde este un infinit izvor de sănătate și frumusețe.


Originar din China, a fost descoperit în urmă cu peste 5000 de ani când, în timp ce slujitorii fierbeau apă pentru împărat, frunzele plantei au intrat în contact cu apa clocotită răspândind o mireasmă plăcută. Consumul regulat de ceai verde contribuie la arderea grăsimilor și la echilibrarea concentrației de zahăr din sânge. Totodată protejează pielea de factorii externi și previne eficient apariția ridurilor. Este bogat în vitaminele C și E, dar conține și o cantitate rezonabilă de aminoacizi și săruri minerale. O singură cană de ceai verde ajută persoanele care se confruntă cu tulburări de somn, aminoacidul L-theanine fiind apreciat pentru efectele sale calmante. 
Ceaiul verde este contraindicat copiilor, persoanelor cu probleme cardiace, gastrice, este interzis femeilor gravide sau celor care alăptează. Cantitatea zilnică recomandată este de două, trei căni, supradozajul având efecte adverse.
Alina RADU



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Argila tratează coșurile
Vineri, 21 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Acupunctura, terapia lui Ying și Yang
Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Migdalele sunt bogate în fibre
Pagina a fost generata in 1.6853 secunde