Ceapa vă redă frumusețea părului

156
Ceapa vă redă frumusețea părului - ceapa1-1564992672.jpg

Articole de la același autor

Da, nu are un miros tocmai plăcut, dar ceapa susține sănătatea creierului și a inimii, întărește oasele, ajută la digestie și reduce chiar și riscul dezvoltării cancerului. În plus, susțin specialiștii ajută firele de păr. Probabil că vă întrebați în ce fel. Potrivit Irinei Tudorașcu, medic dermatolog, sucul de ceapă este folosit pentru a trata căderea părului și pentru a stimula creșterea acestuia atunci când este aplicat direct pe scalp. 


Un studiu al cercetătorilor americani arată că sucul de ceapă are rezultate în tratarea unei afecțiuni autoimune numite alopecie areată, care se manifestă prin căderea completă a părului pe zone restrânse ale scalpului. Spre exemplu, în cazul a 84% dintre cei care au participat la studiu, și care au aplicat suc de ceapă pe scalp de două ori pe zi, a fost observată o rată de creștere mai rapidă a părului, comparativ cu cei care nu au folosit suc de ceapă. Specialiștii spun că rata de succes a fost mai mare în cazul bărbaților decât în cazul femeilor.


De ce aceste efecte? Pentru că ceapa este bogată în sulf, un mineral esențial pentru sănătatea părului. Îmbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la o mai bună oxigenare a rădăcinilor firelor de păr, dar și un transport adecvat de substanțe nutritive la rădăcini. Totodată, ceapa are și proprietăți antibacteriene, fapt care ajută la tratarea posibilelor infecții ale scalpului care pot contribui la căderea părului. Pe de altă parte, conține o enzimă numită catalază, care este un puternic antioxidant ce previne albirea prematură a firelor de păr. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 02 August 2019
Stire din Sănătate : Săptămâna Salsa, la Vama Veche
Vineri, 02 August 2019
Stire din Sănătate : Prunele vă scapă de constipație
Pagina a fost generata in 1.7537 secunde