Cele mai importante 12 plante medicinale

1496
Cele mai importante 12 plante medicinale - 1fb15e3030a01848dbb4f78a6b55157d.jpg
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 80% din populația lumii se bazează pe plante pentru medi-camentele lor. Având în vedere că plantele medicinale sunt o alternativă la produsele farmaceutice, specialiștii au întocmit un top al celor mai importante plante medicinale.
Dr. Christopher, un cunoscut vânzător de plante medicinale de la mijlocul secolului XX, a declarat că dacă ar fi avut numai două plante medicinale la dispoziție, ar fi ales ardeiul roșu și cărbunele.
l Ardeiul roșu iute - este puternic pentru capacitatea de a atrage sângele în anumite părți ale corpului. Intern – este bun pentru ateroscleroză, artrită, astm, sângerări, tensiune arterială crescută sau scăzută, bronșită, frisoane, răceli, convulsii, tuse, indigestie, infecții, icter, ulcere și varice. Extern - este utilizat pentru degerături, articulații dureroase, umflături și varice. Adăugat la formule pe bază de plante, acesta stimulează acțiunea celorlalte plante medicinale. Este folosit, de asemenea, pentru a preveni atacurile de cord, gripa, răceala, indigestia și lipsa de vitalitate; este bun pentru a trata splina, pancreasul, rinichii și este eficient ca o cataplasmă pentru reumatism, inflamație, pleurezie, ulcerații și răni. Poate fi frecat ușor pe gingii în cazul durerilor de dinți și pe umflături.
l Cărbunele lemnos, deși nu este o plantă, e de neprețuit pentru că el este carbon pur și va adsorbi (nu absorbi) 29 din cele mai periculoase 30 de otrăvuri. Puteți să-l beți diluat în apă sau folosiți-l ca o cataplasmă pe răni, infecții ale pielii etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Iunie 2010
Stire din Sănătate : Secretele sânilor frumoși
Pagina a fost generata in 1.5877 secunde