X

Centrele de arşi din Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti - finalizate în 2025

1260
Centrele de arşi din Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti - finalizate în 2025 - 7351055mediafaxfotoandreeatanase-1698679072.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că, în anul 2025, Centrele de arşi din Timişoara, Târgu Mureş şi "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti vor fi finalizate.


"În sfârşit, am pornit proiectele abandonate din anul 2014. La Timişoara, proiectul este avansat, se construieşte, a început construcţia şi la Spitalul ' Grigore Alexandrescu', cel de-al doilea centru de arşi, şi sperăm ca, până la sfârşitul acestui an, să înceapă efectiv lucrările şi la Târgu Mureş. Practic, în aceşti doi ani de mandat, am repornit proiecte care păreau abandonate şi lucrurile se desfăşoară în mod evident - cele trei noi centre de arşi vor fi gata în anul 2025", a declarat Rafila, care a participat la un eveniment dedicat luptei împotriva accidentului vascular cerebral găzduit de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".


Întrebat despre numărul de paturi necesar pentru mari arşi în România, ministrul Sănătăţii a indicat că, la finalizarea celor trei proiecte, se va ajunge la 50 - 60 de paturi.


"Nu cred că există un standard. Vă spun că mai mărim capacitatea acum să ajungem până la cel puţin 50 - 60 de paturi demaraj la sfârşitul acestor trei proiecte. Există şi paturi de nivel intermediar nu numai paturile pentru mari arşi, pentru că pacienţii ulterior au nevoie de îngrijiri suplimentare. Cred că nici o ţară din lume nu are un număr suficient de mare încât în cazul unei catastrofe, unei tragedii să poate să trateze toţi pacienţii. Important este însă să putem să gestionăm activitatea curentă, dar trebuie să facem şi o educaţie şi o informare a populaţiei încât riscurile apariţiei unor astfel de accidente să fie cât mai mici. Nu există nicăieri o posibilitate să ai centru de mari arşi. Toată lumea speră să aibă un centru cu sute de paturi, în care oamenii de acolo să aştepte să se întâmple ceva. Nu, nu aşa funcţionează lucrurile. Trebuie să existe şi posibilitatea rotirii personalului, adică chirurgii plasticieni să poată să îşi facă activitatea curentă şi, periodic, să asigure şi funcţionarea acestor centre. Cel puţin modelul pe care eu l-am văzut în Franţa şi am fost special acolo încât să văd cum se lucrează şi mi-a părut bine că erau acolo şi colegi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, care fac training, periodic, în acest centru", a menţionat Rafila.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3773 secunde