Cepoi exclude creșterea contribuției la asigurările de sănătate

334
Cepoi exclude creșterea contribuției la asigurările de sănătate - cepoi-1338931937.jpg
Cheltuielile cu asistența medicală de urgență ar putea fi finanțate din bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii Legi a Sănătății. Vasile Cepoi, ministrul Sănătății, a declarat, ieri, că banii colectați prin asigurările de sănătate nu acoperă, la ora actuală, pachetul de bază de servicii medicale. "Nu avem în vedere creșterea contribuției la asigurările de sănătate, ci căutăm alte soluții pentru definirea pachetului. Una dintre aceste metode este preluarea asistenței medicale de urgență în totalitate la bugetul de stat", a anunțat dr. Cepoi.

Potrivit ministrului, preluarea se va realiza odată cu transferarea unor servicii medicale către asigurările de sănătate, deoarece acordarea acestora nu este condiționată de calitatea de asigurat. "În prezent, statul acoperă doar cheltuielile unităților de primiri urgențe și pe cele cu rezidenții, dar vrem să extindem aria", a adăugat dr. Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătății a făcut aceste afirmații, ieri, la deschiderea seminarului cu tema "Unități de Primiri Urgențe. Prezent și Viitor - Problema aglomerării în unitățile de primiri urgențe din România".

Vasile Cepoi a precizat, în timpul întâlnirii, că supraaglomerarea secțiilor de urgență reprezintă una dintre cele mai importante probleme ale asistenței medicale de urgență. "Este un fenomen cu care se confruntă sistemele de sănătate din întreaga lume. Pe lângă acoperirea cheltuielilor de la bugetul de stat, una dintre soluții rămâne aceea de respectare a criteriilor deja existente de internare. Dar pentru acest demers este nevoie de un control profesionalizat și de intervenția asupra factorilor externi care determină supraaglomerarea, cum ar fi asigurarea continuității asistenței medicale primare și depistarea precoce a unor boli cronice", a explicat dr. Cepoi.

Alexandra MALACHI

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3253 secunde