Cercetătorii britanici anunță că punctul G nu există

247
Presupusa zonă aglomerată de terminații nervoase este numai în imaginația femeilor, susțin experții englezi, care au efectuat un studiu pe 1.800 de voluntare.
Punctul G, despre a cărui existență a vorbit prima dată ginecologul german Ernst Grafenberg în 1840, se pare că nu există. Cel puțin așa susțin cercetătorii britanici, care au ajuns la concluzia că totul nu este decât o exagerare influențată de tabloide și de terapeuții sexuali.
Oamenii de știință din cadrul Colegiului King din Londra, citați de timesonline.co.uk, au desfășurat un studiu la care au participat 1.804 de femei din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 23 și 83 de ani, concluzia fiind că nu există nicio dovadă a existenței punctului G, deși 56% dintre respondente, cele cu viață sexuală activă, au afirmat că posedă acea terminație nervoasă.
Andrea Burri, cea care a coordonat cercetarea, susține că astfel se evită complexele multor femei care nu credeau că dețin misteriosul punct G.
Anul trecut, Emmanuel Jannin, bursier la Universitatea - Aquila și profesor de sexologie medicală, a susținut că punctul G nu numai că există, ci că el poate fi chiar fotografiat. Descoperirea a fost posibilă cu ajutorul unei ecografii speciale și a fost prezentată la Congresul Național al Societății Italiene a Medicinii Sexuale, care a avut loc toamna trecută la Roma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Beneficiile ardeiului iute
Pagina a fost generata in 1.3803 secunde