Cercetătorii japonezi dezvoltă un vaccin împotriva gripei aviare

238
Cercetătorii japonezi au pus la punct o metodă care ar putea duce la dezvoltarea unui vaccin pentru om împotriva gripei aviare, eficient și în cazul mutației virusului, relatează AFP. Vaccinurile existente împotriva acestei boli, care se transmite la diverse specii, devin ineficiente dacă virusul își schimbă forma, o posibilitate care provoacă îngrijorări în legătură cu o pandemie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Metoda pusă la punct de către japonezi constă în a "viza interiorul virusului, mai degrabă decât suprafața", pentru că, și în cazul unei mutații, interiorul virusului se schimbă foarte rar, a explicat Tetsuya Uchida, cercetător la Institutul Național pentru boli contagioase. "Scopul nostru este să împiedicăm virusul să se multiplice", a explicat el, pentru "a realiza un vaccin eficient pentru mai mulți viruși gripali".
Cercetătorii au făcut experimente pe șoareci cu diverse tulpini ai virusului gripei aviare. Ei intenționează să efectueze teste asupra șoarecilor în cadrul cărora vor fi transplantate gene umane. Vor fi necesari mai mulți ani până când cercetările vor putea duce la dezvoltarea unui vaccin utilizabil, a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.129 secunde