Cerealele integrale nu sunt sănătoase?
Articole recomandate
Copil de 2 ani diagnosticat cu tuse convulsivă şi rujeolă. Copilul nu a fost vaccinat de când s-a născut
17 Mai 2024
Recomandări despre cum să ne protejăm de una dintre cele mai periculoase plante din România
14 Mai 2024
Cei mai mulți nutriționiști îți vor spune că, atât pentru slăbit, cât și pentru sănătatea ta, trebuie să consumi alimente din toate categoriile, inclusiv produse din cereale integrale. Însă, potrivit Unica.ro, adepții dietelor low-carb, cum sunt Arkins, Dukan, dieta paleolitică sau dieta ketogenică, sunt împotriva cerealelor, fie integrale, fie rafinate.
De ce nu ar trebui să mâncăm cereale
Primii oameni, pe care azi îi numim Homo Habilis, au apărut acum 2,5 milioane de ani. Ei erau vânători-culegători, adică se hrăneau cu legume, carne și ocazional cu fructe și nuci sau alune. Nu mâncau cereale, nu mâncau lactate și nici măcar leguminoase (fasole, mazăre), iar singurul "dulce" pe care îl găseau din când în când era mierea.
Cerealele au început să fie consumate abia acum 10.000 de ani, când oamenii au descoperit că boabele pot fi măcinate și gătite, devenind astfel digerabile. Din păcate, asta nu înseamnă că erau și benefice pentru că organismul uman, nu știa să proceseze cum trebuie cerealele.
Studiile arheologice și antropologice au arătat că la trecerea pe o alimentație cu multe cerealele, oamenii au devenit mai scunzi, mai bolnavi și trăiau mai puțin. Din păcate, nici oamenii de azi nu s-au adaptat la alimentația bazată pe cereale. Din punct de vedere genetic, suntem identici cu strămoșii noștri de acum 40.000 de ani. Așa se explică de ce există foarte multe persoane care suferă de intoleranță la gluten, o proteină din cereale. Acest tip de intoleranță alimentară este întâlnit mai ales în Peninsula Scandinavă, ultimul teritoriu european unde a ajuns consumul de cereale.
De ce nu ar trebui să mâncăm cereale
Primii oameni, pe care azi îi numim Homo Habilis, au apărut acum 2,5 milioane de ani. Ei erau vânători-culegători, adică se hrăneau cu legume, carne și ocazional cu fructe și nuci sau alune. Nu mâncau cereale, nu mâncau lactate și nici măcar leguminoase (fasole, mazăre), iar singurul "dulce" pe care îl găseau din când în când era mierea.
Cerealele au început să fie consumate abia acum 10.000 de ani, când oamenii au descoperit că boabele pot fi măcinate și gătite, devenind astfel digerabile. Din păcate, asta nu înseamnă că erau și benefice pentru că organismul uman, nu știa să proceseze cum trebuie cerealele.
Studiile arheologice și antropologice au arătat că la trecerea pe o alimentație cu multe cerealele, oamenii au devenit mai scunzi, mai bolnavi și trăiau mai puțin. Din păcate, nici oamenii de azi nu s-au adaptat la alimentația bazată pe cereale. Din punct de vedere genetic, suntem identici cu strămoșii noștri de acum 40.000 de ani. Așa se explică de ce există foarte multe persoane care suferă de intoleranță la gluten, o proteină din cereale. Acest tip de intoleranță alimentară este întâlnit mai ales în Peninsula Scandinavă, ultimul teritoriu european unde a ajuns consumul de cereale.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 03 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013
Sâmbătă, 03 August 2013
Vineri, 02 August 2013