Cerealele integrale previn accidentele vasculare
384
Alimentele din cereale integrale reduc riscul de boli cardiovasculare. La această concluzie au ajuns specialiștii britanici în nutriție. Oamenii de știință recomandă în special consumul de pâine din cereale integrale și terciurile de orez și ovăz, deoarece aceste alimente au un efect similar cu cel al metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare cerebrale: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci și îmbunătățesc starea de sănătate a tractului gastro-intestinal, normalizând implicit tensiunea arterială.
Ei își bazează concluziile pe un studiu ce a implicat aproximativ 200 de voluntari, dintre care o parte a consumat câte 15-20 grame de cereale integrale de trei ori pe zi. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat produse din cereale integrale au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale, în cazul acestora riscul de accidente vasculare cerebrale scăzând cu 25%, iar cel de atac de cord - cu 15%.
Ei își bazează concluziile pe un studiu ce a implicat aproximativ 200 de voluntari, dintre care o parte a consumat câte 15-20 grame de cereale integrale de trei ori pe zi. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat produse din cereale integrale au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale, în cazul acestora riscul de accidente vasculare cerebrale scăzând cu 25%, iar cel de atac de cord - cu 15%.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 28 Februarie 2011
Luni, 28 Februarie 2011
Vineri, 25 Februarie 2011
Vineri, 25 Februarie 2011
Joi, 24 Februarie 2011