Cinci cazuri de gripă porcină confirmate la Constanța în ultimele zile ale lui 2009

442
Specialiștii Institutului Cantacuzino din București, au confirmat, la Constanța, în ultimele trei zile ale anului 2009, cinci cazuri noi de gripă AH1N1. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, pe data de 30 decembrie 2009, s-a confirmat un caz de gripă cu virusul pandemic AH1N1 la un adult, cu factori de risc asociați, cu diferite afecțiuni cronice, cum ar fi respiratorie, cardiovasculară și obezitate. Pacientul respectiv se află sub tratament, cu o evoluție bună.
De asemenea, în ziua de 29 decembrie, au sosit de la București confirmările pentru alți patru pacienți, toți adulți și cu factori de risc asociați. Este vorba despre o femeie însărcinată, doi bărbați cu afecțiuni cronice respiratorii și un caz cu afecțiune cardiovasculară cronică. Și cei patru se află sub tratament, iar evoluția pare să fie bună.
Tot la sfârșitul anului 2009, la Constanța, s-a înregistrat cel de-al doilea deces cauzat de virusul AH1N1. Este vorba despre o tânără din Cuza Vodă, pe care deși era în stare gravă, familia și rudele au insistat să o ia acasă, unde a și decedat, la numai câteva ore după externare.
În prezent, numărul deceselor la nivel național a ajuns la 58, înregistrându-se un total de 5.680 de cazuri de infectare cu virusul pandemic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Beneficiile ardeiului iute
Pagina a fost generata in 1.5563 secunde