Cinci molecule pentru boli rare intră în studii clinice

124
Cinci molecule pentru boli rare intră în studii clinice - cercetare-1488381236.jpg

Articole de la același autor

Președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Nicolae Fotin, spune că în perioada următoare, cinci molecule pentru boli rare se vor afla în studii clinice. 


"Începând cu 2016, Agenția din România, prin personalul de specialitate, a realizat desemnarea unui număr de cinci molecule ca medicamente orfane, ceea ce înseamnă că acestea se vor regăsi în perioada următoare în studii clinice și probabil că mai târziu în autorizații de punere pe piață. 


Este binecunoscut că sistemul de rambursare a fost deschis după o lungă perioadă în care moleculele nu au avut acces în sistemul de rambursare chiar cu 17 medicamente orfane care se adresează bolilor rare în mai 2014. De atunci, Agenția împreună cu Ministerul Sănătății și CNAS au lucrat și au realizat 7 modificări la HG care stabilește moleculele care intră în sistemul de rambursare. La fiecare dintre aceste modificări, bolile rare au avut cel puțin opt molecule intrate", a declarat președintele ANMDM, Nicolae Fotin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5883 secunde