Cine e scutit de coplata din spitale

398
1
Cine e scutit de coplata din spitale - cineescutitdecoplata-1399815965.jpg

Articole de la același autor

Încă de anul trecut, pacienții internați în spitalele din țară sunt nevoiți să achite, la ex-ternare, o taxă ce reprezintă coplata serviciilor medicale. Aceasta este considerată o contribuție a pacienților către sistemul de sănătate, menită să completeze fondul național unic al asigurărilor de sănătate. 


Însă, de la costurile coplății vor fi scutiți copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 ani și 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenți de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studenții, dacă nu realizează venituri din muncă, bolnavii cu afecțiuni incluse în programele naționale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătății, pentru serviciile me-dicale aferente bolii de bază, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse, dar și pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 740 lei pe lună.


Pe de altă parte, coplata nu trebuie să depășească a două-sprezecea parte a veniturilor anuale ale asiguratului, restul serviciilor medicale fiind asi-gurate gratuit. 


Comentează știrea

Hahha
12 mai 2014
Disperare

Se ia in considerare si coplata facuta in timpul spitalizarii?!(medicamentele cumparate ,spagiile aferenta)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4381 secunde