Cine este singura persoană din lume care s-a vindecat de SIDA

263
Supranumit pacientul din Berlin, americanul Timothy Brown este singurul om de pe întreg mapamondul, cunoscut până în prezent că s-a vindecat de SIDA. Bărbatul spune că el reprezintă dovada vie a faptului că oamenii pot învinge această maladie. Cu ocazia celei de-a 19-a Conferințe Internaționale despre SIDA de la Washington, Timothy Brown a lansat un apel public pentru a promova o campanie de strângere de fonduri, inițiată cu scopul de a finanța programele de cercetări medicale contra acestei boli, informează Mediafax.ro.

Bărbatul a fost testat seropozitiv în 1995, când era student la Berlin și nu a mai prezentat semne de infecție în organism începând din 2007. După ce a primit o grefă de măduvă osoasă pentru leucemia de care suferea, Timothy Brown a încetat să mai ia antiretrovirale și nu a mai avut în corp nici o urmă de infecție cu HIV. Grefa de măduvă provenea de la un donator care avea celule imunitare mutante, rezistente la HIV.

Rugat de jurnaliști să vorbească despre caracterul "miraculos" al vindecării sale, așa cum nu se feresc să scrie autorii unor articole din presa internațională, Timothy Brown a spus, după o scurtă ezitare: "Este greu de spus. Depinde de convingerile religioase ale fiecăruia: unii spun că este exclusiv rezultatul științei medicale, alții spun că a fost o intervenție divină. Eu aș spune mai degrabă că este puțin din amândouă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5306 secunde