Cine mai poate salva Spitalul CFR

269
1
Cine mai poate salva Spitalul CFR - salvareaspitaluluicfr-1398362966.jpg

Articole de la același autor

Potrivit președintelui Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, situația Spitalului CFR stă în mâinile Ministerului Sănătății, singura instituție care poate acorda, printr-un program special destinat spitalelor cu probleme financiare, bani de la fondul de stat. 
"Situația Spitalului CFR Port nu a fost generată de relația cu Casa, mai ales că acesta a fost preluat de la Casa de Sănătate a Transporturilor cu datorii foarte vechi. În plus, finanțarea din prezent este cu mult mai bună față de cea veche, însă lucrurile au degenerat pe fondul datoriilor neachitate. Aceste datorii nu le permit să facă nici investiții în aparatură medicală sau infra-structură, pentru că asta ar însemna cheltuieli suplimentare la o valoarea de contract de doar 1.370 de lei pe caz rezolvat, față de un spital de categoria A, cu 1.800 de lei. 


De altfel, Casa nu le poate da mai mulți bani, pentru că asta ar însemna să îi vitregim pe alții care au adre-sabilitate mai mare. 
Din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea spitalului, singura soluție pentru această instituție este aceea de a primi de la Ministerul Sănătății fonduri suplimentare. În acest sens, există un program destinat instituțiilor sanitare care au arierate vechi și din cauza cărora au probleme legate de investiții", a declarat președintele CJAS Con-stanța, Dragoș Poteleanu. 


Comentează știrea

Costin
25 aprilie 2014
1

o sa aveti aceiasi soarta cu SOTRM-ului, din pacate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5395 secunde