Circuitul cardului de sănătate se oprește la spital

204
Circuitul cardului de sănătate se oprește la spital - circuitulcardului-1412091527.jpg

Articole recomandate

Deși reprezentanții Casei Naționale de Sănătate susțin că asigurații pot utiliza cardul de sănătate pentru a verifica istoricul serviciilor medicale de care au beneficiat, indiferent de natura lor, conducerea Spitalului Județean Constanța precizează că circuitul cardului de sănătate se oprește la internare, acesta fiind un instrument utilizat doar pentru medicii de familie și medicii specialiști.

"Circuitul cardului național de sănătate trebuie foarte bine explicat pacienților asigurați, cu atât mai mult cu cât aceștia întreabă deja de serviciile de care pot beneficia și cum pot afla istoricul medical. Cardul de sănătate este utilizat pentru serviciile medicale de ambulatoriu, respectiv medic de familie și medic specialist, cu toate investigațiile și trimiterile și istoricul medical al bolnavului, toate realizate în afara unității spitalicești.

Un alt aspect foarte important este că, dacă de cardul de sănătate beneficiază pacienții asigurați, iar aceștia îl prezintă în ambulatoriu pentru decontarea serviciilor medicale, atunci când vine vorba de medicina de urgență, toți pacienții beneficiază de asistență medicală, indiferent că sunt sau nu asigurați. Acest tip de serviciu este singurul care nu intră în zona de decontare prin asigurarea de sănătate și este nediscriminatoriu", a explicat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4854 secunde