Comedoanele închise pot apărea pe față sau pe spate

288
Comedoanele închise pot apărea pe față sau pe spate - comedoane2-1642791954.jpg

Articole de la același autor

Nu există persoană căreia să îi placă să aibă comedoane închise, mai ales dacă sunt foarte vizibile. În ciuda acestui fapt, nu trebuie scoase cu degetele imediat ce apar. Dr. Ioana Dămășaru afirmă că aceste comedoane închise sunt niște chisturi de dimensiune mică ce apar pe piele, ele fiind asociate cu acneea și sunt greu de tratat. De fapt, arată ca niște umflături sau bulgări și corespund porilor înfundați. În popor sunt cunoscute și sub denumirea de puncte negre sau puncte albe și apar pe față sau pe spate, conferindu-i pielii o textură neregulată și aspră.

Înainte de toate, însă, trebuie precizat că aceste tipuri de leziuni se formează prin acumularea de celule moarte și grăsime. Cert este că ele pot fi adesea tratate cu produse fără prescripție medicală, dar sunt și situații în care necesită intervenție profesională.

Mai trebuie subliniat un lucru și anume că afectează persoane de toate vârstele, dar sunt mai frecvente la adolescenți și adulții cu pielea grasă. În principiu, comedoanele închise, în forma lor tipică, arată ca o umflătură pe suprafața pielii, cu un punct alb în centru, deși nu este întotdeauna cazul. Altele, în schimb, arată ca niște bulgări fără culoare, dar atunci când au un diametru mai mic de un milimetru, se numesc microcomedoane. Dacă sunt mai mari, se numesc macrocomedoane. Comedoanele închise se formează atunci când un por este înfundat cu celule moarte ale pielii și alte resturi. Astfel, sebumul, care ajunge la suprafața pielii prin pori, începe să se acumuleze și să se întărească. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4974 secunde