Week-end-ul acesta, pe litoral

Conferință națională pe tema transplantului

250
Asociația Transplantaților din România desfășoară, week-end-ul acesta, la malul Mării Negre, campania de conștientizare și informare "Spune DA! Susține donarea de organe!". Campania își propune creșterea gradului de conștientizare al populației în legătură cu importanța dezvoltării unui curent favorabil în societatea civilă privind donarea de organe, cu scopul de a veni în ajutorul numărului mare de pacienți de pe listele de așteptare pentru care transplantul de organe reprezintă ultima și singura soluție salvatoare.

Evenimentul a început vineri și continuă sâmbătă, de la ora 10.00, cu o conferință națională cu tema "Transplantul, pacientul în stare post transplant și viața cotidiană a acestuia", în cadrul căreia se vor dezbate și prezenta, pe lângă teme specifice activității de transplant și de post transplant, teme de interes general precum proiectul de lege a sănătății și platforma electronică a asigurărilor de sănătate.

La discuții, sunt prezenți, alături de pacienți și medici din centrele de transplant, dr. Alexandru Rafila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Marius Filip, medicul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, și dr. Gheorghe Păun, consilier al Ministrului Muncii în relația cu persoanele cu handicap.

Duminică se va organiza crosul "Pentru viață și in memoriam", acțiune la care pot participa toate persoanele care vor să promoveze și să susțină activ donarea de organe. Startul se va da la ora 19.00, la hotelul Balada din Venus, iar evenimentul se va încheia la ora 21.00, în portul turistic din Mangalia, cu o ceremonie în memoria donatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.274 secunde