Congestia toracică provoacă dificultăţi de respiraţie și dureri în piept
Articole de la același autor
Busuiocul, util în caz de indigestie sau oboseală
02 Decembrie 2022
Curățarea cremei de protecție solară este foarte importantă
01 Decembrie 2022
Neurofeedback-ul, o procedură care contribuie la îmbunătăţirea activităţii cerebrale
23 Noiembrie 2022
Când devine motiv de îngrijorare fontanela bebeluşilor
02 Decembrie 2022
Crema pe bază de carbon, combinată cu laserul, vă tratează tenul
07 Octombrie 2022
Pe scurt, congestia toracică grupează o serie de simptome care sunt produse de acumularea de lichide şi mucus în plămâni. În plus, poate provoca dificultăţi de respiraţie, dureri în piept şi disconfort general. În general, această afecțiune este legată de atacul diferitelor tipuri de viruşi şi bacterii care reuşesc să ajungă în tractul respirator, dar poate fi produsă şi de alergii, boli şi inflamaţii. Afecţiunile asociate cu dezvoltarea sa includ: răceala, pneumonia, astmul, infecţiile respiratorii sau virale, bronşita, sinuzita, excesul de lichid în plămâni etc. De regulă, tratamentul poate varia în funcţie de severitatea congestiei, aşa că ar trebui să consultaţi întotdeauna un specialist. În primul rând, congestia toracică se caracterizează printr-o senzaţie de strângere în piept care poate reduce capacitatea de a respira. Alături de acest disconfort, pot apărea şi alte simptome: tuse severă, secreţii nazale, dureri de cap, dureri în piept, zgomot puternic la respiraţie sau respiraţie şuierătoare, dificultate la înghiţirea alimentelor, flegmă în plămâni.
Bolnavii cu astfel de probleme de sănătate mai pot utiliza, pe lângă medicamentele eliberate pe bază de reţetă, unele remedii naturale pot fi folosite cu succes pentru calmarea congestiei. De exemplu, ceapa şi mierea au proprietăţi expectorante şi mucolitice care ajută la dizolvarea flegmei. Vă sunt necesare doar o jumătate de ceapă şi opt linguri de miere. Mai întâi, trebuie să tăiaţi ceapa în felii mici şi să le puneţi într-un recipient. Se acoperă, apoi, cu lingurile de miere şi se lasă circa zece ore la temperatura camerei. La final, a doua zi dimineaţa, scoateţi resturile de ceapă şi consumaţi siropul rezultat.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 22 Noiembrie 2022
Luni, 15 Noiembrie 2021