Constanța ar putea avea un nou centru de radioterapie

500
Constanța ar putea avea un nou centru de radioterapie - constantaarputeaavea-1433346924.jpg

Articole de la același autor

După ani de zile în care pacienții bolnavi de cancer au fost tratați într-un centru de radioterapie cu cobalt, o terapie depășită și scoasă din uz în toate țările europene, Constanța ar putea avea un nou centru medical de profil, înființat în cadrul Spitalului CF.

Diagnosticul de cancer primit de un pacient constănțean este o dublă condamnare la suferință, o spun chiar spe-cialiștii. Singurul centru de radioterapie care tratează în prezent acești bolnavi deține un aparat învechit. O alternativă la tratament pentru acești bolnavi ar putea fi disponibilă în cadrul Spitalului CF Constanța, unitate sanitară care este la un pas să semneze un contract public-privat de înființare a unui centru modern de radioterapie.

"În prezent, cu acordul Ministerului Sănătății și al Ministerului Transporturilor, ordonatorul nostru de credite, încercăm să aducem în spital niște investitori pentru un centru modern de radioterapie.

Este vorba despre un proiect public-privat, adică spitalul pune la dispoziție un spațiu, iar investitorul privat vine și îl reabilitează, face reparații, aduce aparatura modernă și se ocupă de circuitele medicale specifice. În acest fel, spitalul are un procent și firma privată un procent din activitate. Este foarte important de știut că, potrivit noului contract-cadru, aparatele trebuie să fie noi pentru a putea intra în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce încercăm și noi să obținem", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Dorel Oprea, managerul Spitalului CF Constanța.

Investiție de 10 milioane de dolari

Potrivit conducerii spitalului, documentele au fost deja predate investitorului și se așteaptă semnarea contractului.

"Centrul, unic în Dobrogea, va fi înființat în clădirea spitalului de pe bulevardul 1 Mai nr. 5-7, unde avem suficient spațiu pentru a desfășura o astfel de activitate medicală. Toate documentele necesare le-am predat deja investitorului. Investiția se ridică la zece milioane de dolari.

Un astfel de centru ar fi benefic pentru pacienți, deoarece radioterapia este o alternativă utilizată frecvent în tratarea cancerului și într-adevăr aparatul din cadrul Spitalului Județean este vechi", a mai precizat managerul.

Spitalul a mai scăpat de datorii

În privința datoriilor acumulate în timp de Spitalul CF, conducerea susține că ordonatorul de credite a acordat fonduri pentru a le acoperi.

"S-au mai rezolvat din problemele pe care le aveam anul trecut și acest lucru a fost posibil datorită celor 5 milioane de lei pe care i-am primit de la minister. Un alt aspect pozitiv este că adresabilitatea a crescut considerabil față de perioada precedentă și că ne putem desfășura activitatea în condiții mult mai bune", a menționat managerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4988 secunde