Constanța marchează "Săptămâna Pacienților"

114
Constanța marchează

Articole de la același autor

Constanța va marca, întreaga săptămână, evenimentul anual dedicat pacienților din România, organizat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.

Ajuns la a III-a ediție, evenimentul își propune să aducă în spațiul public problemele pacienților, să creeze un dialog constant și constructiv între autorități și reprezentanții asociațiilor de pacienți, să facă cât mai cunoscută activitatea asociațiilor de pacienți.

"Săptămana pacienților" va cuprinde o campanie de informare națională pentru pacienți, dezbateri cu medicii și studenții de la universitățile de medicină, Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți.

Campania de informare va cuprinde, ca și anul trecut, difuzarea unui pliant în spitalele din toată țara, care va cuprinde aspecte ce țin de drepturile pacienților, importanța controlului periodic și a altor teme de interes pentru pacienți. Evenimentul este susținut pe plan local de Direcția Județeană de Sănătate Publică Constanța.

Totodată, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice va continua proiectul "Telefonul Pacientului", un proiect de suflet al COPAC, pornit din nevoia de informare a pacienților români și de semnalare a problemelor cu care se confrunta. Un operator va răspunde în fiecare zi timp de opt ore la toate apelurile pacienților, va oferi informațiile solicitate și va prelua semnalările acestora.

COPAC va direcționa aceste solicitări către instituțiile naționale cu responsabilitate în domeniu și va monitoriza modul cum se răspunde problemelor semnalate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3048 secunde