Constănțenii au aflat cum pot fi ocoliți de cancer

405
Constănțenii au aflat cum pot fi ocoliți de cancer - prevenirecancer-1322755268.jpg
Campania de informare, educare și comunicare privind prevenirea cancerului s-a încheiat, oficial, săptămâna aceasta. Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie, Direcția de Să-nătate Publică Județeană Constanța a desfășurat cam-pania atât în mediul urban, cât și în cel rural, prin Biroul de Promovare a Sănătății și Educației pentru Sănătate.

Pentru a informa cât mai multe persoane cu privire la prevenirea cancerului și diagnosticarea precoce a bolii, timp de o lună și jumătate s-au desfășurat activități de educare cu scopul de a preveni factorii de risc și de a promova un stil de viață sănătos.

Potrivit DSP Constanța, reprezentanții Biroului de Promovare a Sănătății au stat de vorbă cu elevi și profesori din școlile și liceele con-stănțene, dar și cu părinți, studenți, medici, asistenți sanitari și farmaciști.

Aceștia au participat la cursuri și activități de educație pentru sănătate, concursuri de cunoștințe sau desene și au primit pliante, fluturași și postere informative.

Campania care tocmai s-a încheiat s-a axat pe cance-

rele care pot fi prevenite, mai informează Direcția de Sănătate Publică. Spre exemplu, cancerul mamar poate fi depistat la timp cu ajutorul mamografiei, iar cel de col uterin, cu testul Babeș-Papa-nicolau. De asemenea, riscurile cancerului de piele scad considerabil prin evitarea expunerii haotice și neprotejate la soare. În cele din urmă, cancerul colo-rectal poate fi prevenit prin adoptarea unui regim alimentar sănătos.

Atât copiii, cât și adulții au învățat că pot preveni apariția cancerului dacă urmează o alimentație corectă, evită sedentarismul și fac mai multă mișcare sau renunță la fumat și la consumul excesiv de alcool. În plus, le-a fost recomandat controlul periodic la medicul de familie pentru diag-nosticarea din timp a oricărei forme de cancer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Vitamina C  ne protejează de cancer
Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Copilărie măcelărită de cancer
Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko suspectă de cancer
Pagina a fost generata in 0.2483 secunde