Constănțenii cu malformații și cancer se operează peste hotare

611
2
Persoanele pentru care sistemul sanitar din România nu oferă soluții, cărora nu le pot fi efectuate intervențiile chirurgicale necesare în timp util sau nu pot fi tratate în țară se pot adresa spitalelor de peste ho-tare. Au nevoie, însă, de formularul E112, pe care îl pot obține de la Casa Județeană de Asigu-rări de Sănătate Constanța.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Lămâița Antochi, ne-a declarat că, de la începutul anului până în prezent, au depus solicitări pentru acest formular 65 de constănțeni. Aceștia aveau nevoie să plece în străinătate pentru intervenții chirurgicale, fiind diagnosticați cu malformații congenitale și tumori canceroase.

Formularul E112 poate fi obținut doar de persoanele asigurate, care trebuie să prezinte, în prealabil, un dosar medical cu următoarele acte: cerere, copie a actului de identitate sau a certificatului de naștere, raport medical cu recomandarea pentru efectua-rea tratamentului sau intervenției în străinătate, actele medicale din care să rezulte diagnosticul pacientului și faptul că serviciile necesare nu pot fi acordate în România. 

Comentează știrea

Elena
25 octombrie 2011
intrebati de doctorul ferentz

Intrebati de doctorul Ferentz care e mai tot timpul in concediu(din ianuarie si pana acum a fost cel putin5 luni plecat).El este cel ce calculeaza dosarele (si pt cei ce au fost plecati la tratament pe banii proprii si aduc documente pt decontare la casa de sanatate).Sotul meu are dosar depus din luna ianuarie 2011 la Casa de sanatate.Este luna octombire ,iar dnul doctor nu este la serviciu ,nu are un inlocuitor si ti se spune "ASTEPTATI PANA CAND SE INTOARCE".Va dati seama cat timp se tergiveseaza un dosar ca sa plece de aici la Bucuresti , apoi alte comisii si la Bucuresti....iti iei adio de la bani sau de la viata."TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL"

elena
25 octombrie 2011
pt cate dosare s-au decontat banii??

Intrebati-o pe dna Lamaita cate dosare din cele 65 au si primit banii pt operatii sau tratamente?....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Cea mai șocantă campanie antifumat
Pagina a fost generata in 0.2622 secunde