Constănțenii n-au ținut cont de recomandările medicilor și au dat iama la UPU

149
Constănțenii  n-au ținut cont de recomandările medicilor și au dat iama la UPU - constanteniinuautinutcont-1429632797.jpg

Articole de la același autor

Recomandările medicilor transmise constănțenilor înaintea Sărbătorilor Pascale au fost în zadar, dovadă fiind numărul mare de oameni care s-au prezentat, în perioada 10-14 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Constanța. Mai exact, au fost 1.226 de prezentări și doar 281 de cazuri, care au necesitat internări. Restul au fost pentru afecțiuni medii spre minore. Aceste cifre arată că numărul de prezentări este mai mare decât anul trecut cu aproximativ 12%.

"În perioada 10-14 aprilie, au fost 1.226 de prezentări: 877 de adulți și 349 de copii. Internări au fost 281, ceea ce reprezintă, din punctul nostru de vedere, un procent mic. Restul de aproape 1.000 de prezentări au fost pentru afecțiuni medii spre minore, care nu au necesitat internare. Pe camera de resuscitare au fost 30 de prezentări, 17 internări, deci triajul funcționează, pentru că mai mult de jumătate din prezentările la camera de resuscitare au fost internate. 11 din cei 17 pacienți au fost internați direct la Anestezie și Terapie Intensivă. Numărul de prezentări este mai mare decât anul trecut cu aproximativ 12%, ceea ce înseamnă că recomandările pe care le facem noi înainte de sărbători nu sunt luate în considerare", a declarat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6006 secunde