Constănțenii seropozitivi, lăsați fără tratamente

395
Probleme în asigurarea tratamentelor pentru pacienții seropozitivi există încă din ultimele luni ale lui 2010. Spre sfârșitul anului, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare, astfel că, de Crăciun, bolnavii au avut medicamentele asigurate. De la sfârșitul lunii ianuarie 2011 însă, se înregistrează din nou lipsuri.
"Fata mea a fost infectată în anii 1990, în spital, și de atunci urmează tratament. Dar, în ultima lună, nu ni se mai dă tratamentul, pentru că nu au venit banii. Îi dau medicamentele pentru câteva zile, după care trebuie să întrerupă câteva zile. Când ne cheamă că sunt medicamente, când ne amână. Dar în ritmul acesta o să-i fie afectată sănătatea", a declarat, pentru "Cuget Liber", tatăl unei paciente infectate HIV.
Dr. Stela Halichidis, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase admite că sunt întreruperi în schemele de tratament. Stocul de medicamente a fost epuizat, iar banii pentru achiziționarea altora întârzie să vină. Reprezentanții CJAS Constanța îndeamnă însă la puțină răbdare, căci fila de buget a sosit, dar nu și fondurile.
În prezent, în județul Constanța, sunt 710 pacienți cu HIV/SIDA sub tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Alimente care ne întineresc
Pagina a fost generata in 1.5158 secunde