Consultații gratuite pentru bolnavii de psoriazis

686
1
Consultații gratuite pentru bolnavii de psoriazis - consultatiipsoriazis-1339596346.jpg

Articole de la același autor

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) a lansat, săptămâna aceasta, o campanie de suport pentru pacienții bolnavi de psoriazis. Această boală cu caracter cronic determină o creștere rapidă și exagerată a celulelor pielii, ceea ce duce la apariția pe piele a unor plăci tegumentare îngroșate, alb-sidefii. Psoriazisul afectează aproximativ 2% din populația României, procentaj destul de ridicat pentru această boală.

Dr. Alin Nicolescu, secretarul general al Societății Române de Dermatologie, a declarat că psoriazisul este o boală inflamatoare asociată de multe ori și cu afecțiuni oculare, cardiovasculare, boli metabolice, obezitate, diabet, artropatii, depresie, oboseală sau tulburări de somn. În schimb, psoriazisul nu este contagios și are mai multe forme, cea ușoară, care afectează 2% din suprafața corpului, cea medie, care acoperă între 2 și 10% din corp, și cea severă, cu peste 10% din piele afectată.

Rozalina Lepădatu, președintele APAA, a spus că această campanie va continua pe tot parcursul lunii iunie cu conferințe organizate în diferite orașe ale țării, printre care și Constanța. Totodată, pentru campanie a fost pus la dispoziție și numărul de telefon 0.800.410.008, apelabil gratuit, la care pacienții cu psoriazis pot face programări pentru consultații gratuite la un medic specialist, timp de două săptămâni. 

Comentează știrea

ALEXANDRU
10 noiembrie 2013
PROTECTIE LA LOCUL DE MUNCA

vREM MAI MULTE INFORMATII atat medicale cat si juridice bolnavii de psoriazis sunt discriminati la locul de munca trebuie modificta legea 448/2006

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7385 secunde