Consultații medicale în străinătate

783
1

Articole de la același autor

Vă aflați, temporar, într-o altă țară din Uniunea Europeană și aveți nevoie de îngrijiri medicale neprevăzute? În calitate de cetățean european, e bine să știți că, dacă vă îmbolnăviți pe durata unei șederi temporare în altă țară (indiferent că vă aflați acolo în vacanță, într-o călătorie de afaceri sau la studii), puteți primi orice tratament care nu poate fi amânat până la întoarcerea acasă. Practic, aveți dreptul la aceleași îngrijiri medicale de care beneficiază cetățenii asigurați în țara respectivă. 
Servicii de urgență. Potrivit reglementărilor europene, în caz de urgență, puteți suna la numărul gratuit 112, de pe orice telefon mobil sau fix. Serviciile de intervenție vă vor răspunde, oriunde vă aflați. 
Cardul european, de mare ajutor. Dacă aveți nevoie de medic sau de tratament spitalicesc pe durata unei călătorii în altă țară din UE, cardul european de asigurări sociale de sănătate va simplifica procedurile administrative și de rambursare în cazul sistemului public de sănătate. 
Sisteme diferite. Nu uitați că sistemele medicale și de asigurări sociale diferă de la o țară a UE la alta. Dacă în unele țări va trebui să plătiți consultația și tratamentul, în altele nu se fac plăți directe. Pentru a obține informații suplimentare despre sistemul de sănătate din țara pe care o vizitați, vă puteți adresa instituției res-ponsabile din țara respectivă sau unui punct național de contact. De asemenea, puteți accesa aplicația CEASS pentru smartphone. 
Cine acceptă cardul. Cardul european de sănătate este acceptat doar de medicii și spitalele afiliate sistemului public de sănătate, sistemul privat nefiind acoperit! Dacă beneficiați de tratament în sistemul privat, ați putea avea posibilitatea de a solicita rambursarea costurilor când vă întoarceți acasă. Verificați-vă mai întâi drepturile, pentru că normele în materie de rambursare pot fi diferite! 


Comentează știrea

best hermes replica
19 mai 2014
best hermes replica

hermes outlet shop Stiri Sănătate : Consultații medicale în străinătate | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online best hermes replica http://caas.dk/fake-hermes-ulm-handbag-and-the-real-thing.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4813 secunde