Consumul alimentelor acide declanşează refluxul gastroesofagian

244
Consumul alimentelor acide declanşează refluxul gastroesofagian - refluxjpg2-1665928103.jpg

Articole de la același autor

Refluxul gastroesofagian este durerea sau senzaţia de aciditate din cavitatea toracică ce face legătura dintre esofag şi stomac. De regulă, această problemă apare atunci când valva care controlează trecerea către esofag, numită sfincter esofagian inferior, nu funcţionează aşa cum ar trebui, permiţând ieşirea alimentelor din stomac. Practic, senzaţia de arsură caracteristică refluxului este cauzată de întoarcerea alimentelor în cavitatea esofagiană, fapt care irită pereţii esofagului. 


Problema poate avea mai multe cauze, printre care: perioadele lungi de timp în care nu mâncaţi, consumul de alimente acide, consumul unor alimente iritante, cum ar fi ciocolata, condimentele sau alimentele bogate în grăsimi. Simptomele cauzate de refluxul gastric sunt foarte frecvente, susţin medicii. Printre acestea se numără: arsurile la stomac, voma, insomnia, pierderea poftei de mâncare, aciditatea gastrică. Din păcate, dacă nu este tratat în mod corespunzător, refluxul acid poate duce la dezvoltarea herniei hiatale, o afecţiune care împiedică buna funcţionare a valvei diafragmei. Pentru ameliorarea simptomelor, puteţi consuma ceai de lemn dulce, proprietăţile acestuia ajutând la tratarea arsurilor gastrice, a gastritei şi a ulcerului. În plus, exerciţiile fizice ajută la îmbunătăţirea digestiei, reducând aciditatea şi toxinele care dăunează organismului. Deci, adoptaţi o dietă sănătoasă pentru a preveni disconfortul cauzat de refluxul gastroesofagian şi evitaţi consumul excesiv de băuturi alcoolice şi tutun, care erodează considerabil cavitatea esofagiană. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Decembrie 2016
Stire din Sănătate : Refluxul gastroesofagian la gravide
Pagina a fost generata in 3.0459 secunde