Contribuția la sănătate, înlocuită cu un RCA medical?

303
Contribuția la sănătate s-ar putea transforma într-un RCA, după cum susțin reprezentanții din Sănătate. Astfel, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, vrea să elimine contribuția la sănătate și să introducă un fel de asigurare medicală de tipul RCA pe care toți românii cu venituri vor fi obligați să o plătească. 

"Eu cred că noi trebuie să le introducem pe amândouă concomitent, pentru că, în acest fel, putem să avem un nivel de finanțare acceptabil, putem să introducem și fonduri private în sectorul de sănătate prin asigurările private, singura problemă pe care o avem este să vedem care va fi nivelul de deductibilitate al acestor asigurări private", a declarat, pentru Realitatea TV, ministrul Sănătății. 

Punctul de vedere al reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța este însă cu totul altul: "Până nu vor exista norme legislative care să poată fi aplicate sau până când nu va fi dată o ordonanță de urgență de la Guvern în acest sens, nu putem vorbi de nicio schimbare în ceea ce privește contribuțiile sociale de sănătate. Lucrăm de ani de zile și nu ne putem baza decât pe ceea ce spune legea", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Lămâița Antochi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Bani doar pentru spitalele publice
Pagina a fost generata in 1.9193 secunde