Control al Ministerului Sănătății în spitale. Ce vizează supravegherea?

84
Control al Ministerului Sănătății în spitale. Ce vizează supravegherea? - 20120716doctorhospitalpatient-1451309024.jpg

Articole de la același autor

La solicitarea Ministerului Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) au realizat o evaluare a activităților de supraveghere, prevenire și control a infecțiilor nosocomiale în unitățile sanitare care au acordat asistența medicală pacienților victime din incendiul din data de 30 octombrie.

În cadrul acestei acțiuni, DSP București a evaluat în perioada 3 – 16.12. 2015, prin personalul de specialitate, modul în care unitățile sanitare din subordine aplică planul propriu al spitalului de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, inclusiv ritmul de efectuare și rezultatele probelor de autocontrol al sterilității mediului spitalicesc.

- respectarea normelor de igienă, dezinfecție și sterilizare;

- respectarea prevederilor privind managementul deșeurilor medicale;

- măsurile serviciului/compartimentului de supraveghere și control al infecțiilor nosocomiale.

- efectuarea probelor pentru autocontrol, ritmicitatea efectuării autocontrolului și rezultatele acestuia.

Normele de igienă, dezinfecție, inclusiv asigurarea de substanțe necesare pentru acestea, precum și managementul deșeurilor au fost respectate în toate spitalele.

Rezultatele evaluării realizate de DSP București relevă faptul că există un grad redus de raportare a infecțiilor nosocomiale pentru luna noiembrie. Incidența infecțiilor raportate în luna noiembrie variază între 0-0,8%, cu excepția Spitalului Clinic de Urgență Chirugie Plastică, Reparatorie și Arsuri unde este de 2,8% . 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7828 secunde