Control la Spitalul de Arși, după ce pereții unității medicale nu ar fi fost dezinfectați înainte de reabilitare

80
Control la Spitalul de Arși, după ce pereții unității medicale nu ar fi fost dezinfectați înainte de reabilitare - situatiaranitilordinclubulcolect-1484035611.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dispus efectuarea unui control la Spitalul de Arși, au declarat azi, pentru Agerpres, surse medicale.

Controlul va fi făcut de o echipă mixtă formată din specialiști de la Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică și Inspecția de Sanitară de Stat.

Verificările intervin în contextul apariției unor informații în presa centrală potrivit cărora pereții unității medicale nu ar fi fost decontaminați sau dezinfectați înainte de a se face reabilitarea. Astfel, pereții vechi ar fi fost acoperiți cu rigips.

"Bacteriile și ciupercile au rămas neatinse și așteaptă să taie panglica împreună cu autoritățile. Publicul are dreptul să știe acest lucru: conducerea spitalului și Primăria Sectorului 1 au făcut renovarea fără să ia în calcul ce e în pereți. Infecțiile nosocomiale vor reveni rapid", a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, un medic de la Spitalul de Arși.

Fostul ministru al Sănărății, Vlad Voiculescu a transmis, luni, că Primăria Sectorului 1 își asumase igienizarea Secției ATI a Spitalului de Arși astfel încât să existe garanții majore de prevenție a infecțiilor nosocomiale, însă primarul Tudorache s-ar fi concentrat mai mult pe campania electorală decât pe realizarea acestui obiectiv, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0762 secunde