Copiii cu enterocolită au nevoie de hidratare

161
Copiii cu enterocolită au nevoie de hidratare - copiiicuenterocolita-1435935183.jpg

Articole recomandate

Dr. Cristina Mihai le recomandă celor care au bebeluși de până în șase luni, bolnavi de enterocolită, să se prezinte de urgență la medicul specialist înainte să ia alte măsuri. În schimb, copiii mai măricei care suferă de aceeași afecțiune pot fi tratați și acasă cu ajutorul unor săruri speciale de rehidratare. "Pentru a evita supraaglomerarea unităților de primiri urgențe, la copiii mai mari se poate încerca administrarea unor săruri de rehidratare orală, care se găsesc în farmacii. Acestea se pot da treptat timp de patru ore cu ajutorul unei lingurițe", a menționat dr. Mihai.

În ceea ce privește alimentația, ar fi indicat ca cei mici să mănânce covrigi uscați, sticksuri cu sare și să bea multe lichide. "Apa sau ceaiurile nu trebuie băute rapid, ci treptat, cu înghițituri mici. Este recomandat ceaiul de mentă, de fenicul sau de chimen", ne-a spus pediatrul.

În final, după ce s-a restabilit toleranța digestivă le putem oferi celor mici câte un măr copt, orez cu brânză dulce sau banane. Dr. Mihai a ținut să precizeze că părinții nu trebuie să îi forțeze pe copii să mănânce sau să bea produsele indicate, dar să încerce totuși să prevină deshidratarea cu ajutorul sărurilor de rehidratare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2549 secunde