Copiii cu sindrom Down vor beneficia de însoțitor

127
Copiii cu sindrom Down vor beneficia de însoțitor - copii-1488289871.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, au semnat marți ordinul pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilități în grad de handicap și a modalităților de aplicare a acestora.


Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, modificarea și completarea actului normativ a fost realizată ca urmare a multiplelor sesizări adresate atât Ministerului Sănătății, cât și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, de către asociații de părinți ai copiilor diagnosticați cu afecțiuni genetice grave, precum sindrom Down, fibroză chistică, epidermoliză buloasă.


"Reprezentanții Ministerului Sănătății, împreună cu reprezentanții Ministerului Muncii și Justiției Sociale și cei ai comisiilor din specialitățile genetică, pediatrie, pneumologie, neurologie pediatrică și psihiatrie pediatrică ale Ministerului Sănătății, au reanalizat criteriile prevăzute în Ordinul nr. 1306/1883/2016, care restricționau accesul unor copii cu boli genetice grave la asistență permanentă acordată de un asistent personal/însoțitor. 


Astfel, în urma aprobării actului normativ de astăzi, au fost modificate și completate criteriile pentru încadrarea în grad de handicap grav a următoarelor afecțiuni din categoria bolilor genetice, respectiv sindrom Down, fibroză chistică și epidermoliză buloasă, astfel încât să fie menținute drepturile pe care acești copii le-au obținut anterior", se arată în comunicat.


Potrivit sursei citate, documentul va produce efecte după publicarea în Monitorul Oficial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3796 secunde