Copiii din mediul rural pot deveni victime ale dermatozelor

1403
Există multiple afecțiuni care se transmit de la animale la om. Pe primul loc, precizează dr. Gheorghe Nicola, șeful Clinicii Dermato – Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, se află micozele.

"Ciupercile pot apărea pe oricare suprafață a tegumentelor, în principal pe mâini și pe față, iar la copil la nivelul capului", precizează Gheorghe Nicola.
Cea mai contagioasă este Kerion Celsi – o micoză contagioasă care se transmite de la animale la om, fiind afectați în special copiii din mediul rural. Boala se manifestă printr-o formațiune furuncoloidă, care prezintă excrescențe, de culoare roșie, acoperită de cruste brune, pe sub care se scurge o secreție purulentă.

Micoza apare pe față și pe mâini
Micoza apare, în general, în zonele descoperite, unde ajunge agentul patogen. La adulți, cel mai adesea, sunt afectate mâinile. De Kerion Celsi se pot îmbolnăvi îngrijitorii de animale, mulgătorii și cei care umblă cu blana animalelor care a fost afectată de această micoză.
Totodată, spune medicul, pot fi afectate și persoane care au în gospodărie animale. Boala se transmite, cu precădere, la om, de la viței și mânji.
În cazul celor mici, micoza se manifestă pe fața mâinilor, și pe obraz.
Nu este suficint să fie tratat doar copilul, inclusiv animalul din gospodărie trebuie să fie dus la un medic veterinar. Boala este deosebit de contagioasă și astfel se pot îmbolnăvi și ceilalți membri ai familiei. Aceștia pot contacta micoza dacă folosesc același prosop sau alte obiecte personale ale celui afectat.

Maidanezii ne pot îmbolnăvi de toxocara canis
Câinii maidanezi reprezintă un alt pericol pentru copii, mai ales. "În categoria dermatozelor alergice se află toxocara canis, o boală eruptivă, urticariană, cu o evoluție de lungă durată", precizează medicul. Dermatoza poate afecta nu numai persoanele care au avut contact direct cu patrupezii, ci și persoanele care au inspirat praful stradal contaminat.
Totodată, câinii care nu sunt vaccinați pot infesta omul cu scabie, o boală care, deși nu este periculoasă, este destul de supărătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1204 secunde