COPIII INTERNAȚI RECENT, ÎMBOLNĂVIȚI DE LA CARNE

1333
2
COPIII INTERNAȚI RECENT, ÎMBOLNĂVIȚI DE LA CARNE - promoanalize1-1457864189.jpg

Articole recomandate

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Fetești este carnea consumată, a declarat duminică dr. Mihaela Bălgrădean de la Spitalul "Marie Curie", precizând că doar pentru unul dintre pacienți a fost nevoie de dializă. Băiețelul de șase luni a mâncat supă din "picioare de pui", iar fetiței i s-au dat, la șapte luni, sarmale, scrie gândul.info


Ea a susținut că bacteria se găsește, în principal, în alimente iar în cazul celor doi copii — o fetiță de 6 luni și un băiețel de 7 luni—, carnea a fost cea care a dus la îmbolnăvire. 


''Este vorba de un băiețel și o fetiță, fiecare a consumat într-un fel carne — primul supă cu piciorușe de pui fierte, al doilea sarmale. (...) Lucrurile sunt clare: carnea este de vină. Dacă nu ne gândim că boala se leagă de felul în care le dăm să mănânce copiilor, cum le dăm să mănânce — aici sunt începuturile bolii. (...) Nici nu mai contează de unde provenea carnea. E foarte grav că un copil de 7 luni primește carne. Nu trebuia să o primească sub nicio formă. (...) Cel care a primit supă, copilul de 6 luni, evoluează bine, nu are nevoie de dializă. A făcut perfuzii, i-a administrat medicație. (...). Al doilea este grav și a început procedura de dializă de ieri (n.r. — sâmbătă). Este stabilizat hemodinamic, se află pe secția de nefrologie și va primi toate terapiile necesare'', a explicat medicul.

În privința sechelelor cu care ar putea rămâne copiii, ea a arătat că aceștia vor fi monitorizați și a reafirmat importanța alimentației și a modului în care este preparată hrana, scrie Agerpres.


Reamintim că doi copii din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU), au fost internați vineri seară în Secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie", a anunțat sâmbătă Ministerul Sănătății. 


Comentează știrea

oana
13 martie 2016
???

Atat carnea din supa cat si cea din sarmale a fost fiarta cand s-a preparat mancarea. Daca aceasta bacterie este distrusa la 70 grade cum de a mai ajuns la copii???

nina
13 martie 2016
e coli

Tăntico la 7 luni se mănâncă carne! Si nu era cruda nu ? Era preparata termic

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4396 secunde