Copil legat de pat în spital / Ministerul Sănătății cere anchetă

121
Copil legat de pat în spital / Ministerul Sănătății cere anchetă - pediatrie1342045350-1388844841.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății face apel la Consiliul Județean Bacău să declanșeze o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Bacău, după ce, în cursul zilei de sâmbătă, au apărut imagini cu un copil mic legat cu un ham de patul unei secții pediatrice, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat, scrie Mediafax.


Directorul medical al Spitalul Județean de Urgență Bacău, Aurelia Țaga, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că va declanșa o anchetă internă la nivelul spitalului pentru a stabili exact pe ce perioadă a fost legat copilul, situația în care se apelează la o astfel de metodă fiind considerată una de "extremă urgență".


"Copilul a ajuns la spital pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută. I-a fost schimbat de mai multe ori tratametul, în prezent boala fiind în involuție", a spus directorul medical.


Potrivit aceleiași surse, copilul, în vârstă de un an și jumătate, a fost internat pe sectorul de Sugari, însă fără aparținători, mama sa fiind internată în Secția de TBC a spitalului.


"În aceste condiții, s-a apelat la un dispozitiv din comerț, special pentru copii de vârstă mică, prin care acesta a fost legat de pătuț, însă care îi oferea libertatea de mișcare. S-a apelat la această metodă pentru a preveni accidentarea la cap sau la membre a băiețelului. Situația în care se apelează la astfel de metode este una de extremă urgență atunci când personalul medical este ocupat cu alți copii în administrarea medicației sau alimentației", a declarat Aurelia Țaga.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7661 secunde