COPIL MUTILAT "DIN GREȘEALĂ" de un MEDIC / Doctorul acuzat scapă de judecată

167
COPIL MUTILAT

Articole recomandate

Un medic din Iași este acuzat că ar fi ars din greșeală, un bebeluș în timpul unei proceduri medicale. Judecătorii au prescris însă acuzațiile astfel încât doctorul de la Spitalul de Copii din Iași a scăpat de judecată.

Incidentul ar fi avut loc în 2008, însă abia în 2013 familia bebelușului a reclamat fapta. La rândul lor, procurorii au avut nevoie de trei ani pentru a trimite dosarul în instanță. Chiar dacă fapta s-a prescris, judecătorii ieșeni vor continua procesul pentru a putea soluționa dosarul pe latură civilă, scrie adevarul.ro.

Potrivit rechizitoriului, mama bebelușului, Mihaela C.M., a mers cu copilul ei de 27 de săptămâni, în noiembrie 2008, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași. Copilul a fost diagnosticat cu fimoză congenitală, medicii ieșeni recomandând familiei o intervenție chirurgicală ce urma să fie realizată prin electrocauterizare.

În timpul intervenției, al cărei scop era practic circumcizia băiețelului, electrocauterul a provocat arsuri de gradul I și II în partea dorsală a penisului bebelușului. În baza expertizelor realizate în timpul anchetei, procurorii ieșeni au concluzionat:

"În concret, culpa inculpatului constă în neadaptarea corespunzătoare a intensității curentului de coagulare/tăiere a electrocauterului marca Gimmi Alphatom 400, în sensul că aceasta a fost excesivă, cu consecința producerii unei plăgi arse de gradul I-II la nivelul feței dorsale a penisului, fiind afectate aspectul și funcționalitatea acestuia", au precizat procurorii. Aceștia au invocat faptul că, potrivit fișei postului medicului Savu, acesta "răspunde de buna utilizare a apraturii medicale" și avea obligația să se asigure că aparatul folosit funcționează la parametri normali, înainte de a începe procedura. La Parchet, medicul Savu a spus că este nevinovat de fapta care îi este imputată. "Declarativ, inculpatul nu se consideră vinovat de complicațiile survenite în urma intervenției chirurgicale întrucât a respectat întrutotul tehnica și protocolul operator specific respectivei proceduri medicale", se mai arata în rechizitoriu.

În timpul cercetărilor, însă, procurorii spun că au primit o adresă de la Spitalul de Copii în care se precizează că aparatul folosit de medic nu era defect dar și că acesta a fost folosit, ulterior, și la alte intervenții chirurgicale, scrie romaniatv.net





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1838 secunde