Copilul respiră șuierat?

212
Copilul respiră șuierat? - verasanteelenadumitrachepneumolo-1375279673.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre simptomele care îi alarmează pe părinți și îi determină să se îndrepte, de urgență, la medicul de familie sau la specialist este respirația șuierată la copii. Însă, sunt și suficiente cazuri în care părinții, până să ajungă la doctor, consideră că micuții au răcit și încep un tratament cu antibiotice!

Dr. Elena Dumitrache, medic specialist pneumologie în cadrul Cabinetului Verasante, a explicat, pentru cititorii "Cuget Liber", că respirația șuierată, sau wheezing-ul, cum este denumit, este frecvent întâlnită în rândul copiilor. 

"Wheezing-ul definește un sunet de tonalitate înaltă, emis din piept, în timpul expirației. Este un expir șuierător și apare, de cele mai multe ori, în asociere cu infecțiile virale ale aparatului respirator, afecțiuni frecvente la această vârstă. De altfel, se apreciază că, până la șase ani, unul din doi copii are cel puțin un episod de wheezing", a afirmat specialistul. 

Cât privește graba părinților de a le da micuților antibiotice, dr. Dumitrache a atras atenția că este "o atitudine greșită". "Virusurile care declanșează aceste episoare de wheezing nu sunt sensibile la antibiotice. Recomandarea noastră este ca cei mici să fie duși la un cabinet de pneumologie, pentru a fi investigați corespunzător", a adăugat doctorul. 

Atenție! Respirația șuierată poate fi cauzată de o alergie, de o bronșiolită, dar și de refluxul gastro-esofagian, de inhalarea unor corpuri străine sau de astm bronșic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum poate  fi ajutat un copil dificil
Pagina a fost generata in 0.5057 secunde