Creierul uman devine mai deștept pe măsură ce îmbătrânește

315
Se știe deja că oamenii în vârstă sunt înțelepți. Recent, însă, oamenii de știință au descoperit că ei sunt și mult mai deștepți decât în tinerețe. Potrivit sociologilor, psihologilor și neurologilor, creierul de vârstă medie nu reacționează obligatoriu ca și restul corpului, degradându-se pe zi ce trece. Este adevărat că unele părți ale memoriei se mai diminuează, dar altele se dezvoltă, făcându-i pe adulți mai deștepți.
Cercetătorii care urmăresc evoluția creierului uman pe măsură ce îmbătrânește recunosc că unii componenți chimici se diminuează, mai ales cei care ne mențin alerți și în mișcare. Așadar, unele funcții ale creierului pur și simplu nu pot să țină pasul. Practic, nu mai avem aceeași rapiditate de mișcare, însă abilitățile noastre de a face aprecieri asupra oamenilor, job-urilor sau finanțelor - în general, despre lumea înconjurătoare - se dezvoltă considerabil.
Studii recente arată că, pe măsură ce îmbătrânim, în loc să cedeze, creierul se adaptează și își sporește puterea de a se folosi cât mai mult pentru a rezolva problemele ivite. Mai mult decât atât, în jurul vârstei medii, începem să fim din ce în ce mai fericiți, iar principala cauză pare să fie chiar procesul de îmbătrânire. Iar momentele grele nu ne mai stresează atât de mult, poate tocmai pentru că ne folosim creierul în mod diferit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8152 secunde