Cresc veniturile medicilor de familie, ale celor din ambulatoriu și remunerația pentru gărzi

205
Cresc veniturile medicilor de familie, ale celor din ambulatoriu și remunerația pentru gărzi - salariimedici-1475412677.jpg

Articole recomandate

După ce vineri, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a semnat propunerea Colegiului Medicilor din România (CMR) de majorare a veniturilor medicilor de familie și din ambulatoriu, iată că, începând din această lună, pentru tot anul 2016 se va înregistra o creștere, în medie, de 13 la sută pe lună pentru salariile medicilor de familie și 17 la sută pentru ser-viciile acordate în ambulatoriu, a explicat, pentru News.ro, președintele CMR, Gheorghe Borcean. 


Veștile bune nu se opresc aici, deoarece, tot din prima zi a lunii octombrie, se aplică și majorarea remunerației pentru gărzile făcute de medici. 


Propunerile Colegiului Medicilor din România au fost făcute la sfârșitul lunii iulie, la o întâl-nire cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Radu Țibichi. 


"Atunci, Biroul executiv al CMR a propus majorarea veniturilor pentru medicii din asistența medicală primară, din 1 octombrie, pe care noi îi considerăm de mare importanță pentru sistemul de sănătate. Ieri (n.r. - vineri), președintele CNAS mi-a spus că a semnat majorarea veniturilor, respectiv creșterea valorii punctului minim garantat per capita (pentru fiecare persoană înscrisă pe listă) și per serviciu la medicul de familie și per serviciu în ambulatoriu", a mai explicat Gheorghe Borcean.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4263 secunde