Cromul vă scapă de sindromul premenstrual

465
Varietatea simptomelor care survin înainte, cu două săptămâni, de menstruație descriu sindromul premenstrual: oboseală, lipsă de energie, sensibilitate în sâni, balonare, modificări de apetit. Simptomele dispar odată ce se instalează menstruația.
Dr. Kyle Norton susține că femeile pot scăpa de neplăcerile caracteris-tice sindromului premenstrual cu ajutorul unei alimentații în care să fie inclus cromul. Rolul acestei mi-nerale în organism este de a controla nivelul de zahăr din sânge și de a stimula producerea de insulină, la nivelul pancreasului. Lipsa cromului are drept consecință creșterea nivelului de zahăr din sânge, blocarea transportului de substanțe nutritive și a oxigenării celulelor.
Majoritatea femeilor care suferă de sindrom premenstrual au un deficit de crom, spune medicul. În consecință, este indicat consumul de produse precum carne, brânză, germeni de grâu, ciuperci, pâine integrală, cereale, broccoli, cartofi, fasole verde, prune.
Pe de altă parte, un nivel ridicat de crom dăunează sănătății, întrucât afectează stomacul, ficatul și sistemul nervos. De aceea, cromul trebuie luat numai din alimente, iar administrarea de suplimente nu este recomandată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3513 secunde