Cum ar putea fi stimulați medicii constănțeni

122
Cum ar putea fi stimulați medicii constănțeni - cumarputeafistimulati-1417194796.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății vrea să încurajeze și să dea posibilitatea autorităților locale să ofere stimulente materiale și personalului medical.

Una dintre măsurile propuse de Ministerul Sănătății prin acest proiect vizează posibilitatea desfășurării de către medici a activității private în spitalele publice în afara programului de lucru, fără afectarea programului de urgență și a contractului cu casele de asigurări de sănătate.

Mai mult decât atât, Ministerul dorește să încurajeze posibilitatea încheierii de contracte de prestări servicii prin care medicii să fie plătiți în funcție de activitatea lor.

"Dorim să încurajăm, să dăm posibilitate legală autorităților locale să ofere stimulente materiale și financiare medicilor și personalului medical pentru a-și rezolva unele probleme de sănătate publică ale comunității. Se întâmplă în toate țările. Astfel, medici români care merg în Franța, de exemplu au oferte de tipul locuințelor și alte oferte materiale și financiare pentru a fi stimulați să aleagă o anumită locație. De ce să nu introducem și în România această posibilitate astfel ca autoritățile locale, primăriile, să dea prioritate acestei probleme", a afirmat Dorel Săndesc, secretarului de stat în Ministerul Sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce boală te poate lăsa fără ovare
Pagina a fost generata in 1.6123 secunde