Cum combatem astenia de primăvară

165
Cum combatem  astenia de primăvară - cumcombatem-1430315390.jpg

Articole de la același autor

Astenia de primăvară sau tulburarea de adaptare a organismului la schimbările naturii se manifestă brusc, prin amețeli, dureri de cap, anxietate, stare generală proastă și prin lipsa poftei de mâncare. Efectele apar abia atunci când oscilațiile de temperatură sunt mari. Din acest motiv, cei care sunt afectați de această tulburare resimt lipsa de energie și disconfortul fizic, caracterizat prin slăbiciune, oboseală, irascibilitate, tulburări de alimentație, dureri de cap sau chiar depresie.

"Primăvara este unul dintre anotimpurile care dau cele mai mari bătăi de cap persoanelor cu sensibilitate ridicată și un sistem imunitar scăzut. Pe lângă complicațiile legate de diverse alergii sau probleme funcționale ale stomacului, și psihicul are de suferit din cauza încălzirii vremii, sistemul nervos central fiind serios afectat.

Motivul acestei modificări este faptul că organismul obosește mai repede și tinde să consume mai multă energie decât cea produsă, cauzând un dezechilibru.

Alimentația corectă poate fi arma secretă pentru depășirea asteniei. Trebuie consumate fructe și legume crude, pentru a beneficia de vitamine direct de la sursă. Cafeaua accentuează uneori simptomele, dar poate fi înlocuită cu ceai verde. Hidratarea corectă, cu mai multe lichide decât de obicei, grăbește recuperarea", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Martie 2015
Stire din Monden : "El este într- o depresie cruntă"
Pagina a fost generata in 0.3682 secunde