Cum este marcată Săptămâna inimii, la Constanța

214
Cum este marcată Săptămâna inimii, la Constanța - saptamanainimii-1411659139.jpg

Articole de la același autor

În contextul în care România se află pe locul trei în ceea ce privește mortalitatea prin boli cardio-vasculare, atât direcțiile de sănătate publică, dar și organizațiile medicale marchează, anual, pe 28 septembrie, Ziua inimii.

La Constanța, pregătirile sunt deja în plină desfășurare, iar specialiștii transmit primele informații.

"În România, riscul de boli cardio-vasculare, adică BCV, decurge din sedentarism, colesterol seric total și obezitate, mai ales în rândul femeilor cu vârste sub 65 de ani.

Campaniile cu ocazia Zilei mondiale a Inimii trebuie să urmărească, dincolo de conștientizarea efectelor benefice personale ale corectării stilului de viață în privința sedentarismului, alimentației și controlului greutății, inducerea responsabilității femeilor pentru sănătatea copiilor și a întregii familii, în virtutea rolului deținut în cămin și în comunitate", precizează dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Un alt demers de informare medicală este susținut și de Asociația Studenților și Medicilor Voluntari din Constanța, care va merge în școli și grădinițe pentru informarea elevilor în privința bolilor de inimă.

"Voluntarii noștri vor ajunge la Școala nr. 29 din Constanța, la clasa a VI-a, unde elevii vor primi informații medicale legate de inimă și afecțiunile acesteia. Apoi, aceștia vor merge în mai multe grădinițe din Medgidia, unde vor realiza împreună cu cei mici, mai multe jocuri sanitare", a explicat dr. Dan Pletea, medic urgentist în cadrul Spitalului Municipal Medgidia, președintele Asociației Studenților și Medicilor Voluntari din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5568 secunde