Cum îi face mișcarea mai deștepți pe copii

211
Cum îi face mișcarea mai deștepți pe copii - kidslaunchatthepark4473-1341735415.jpg
Prin practicarea unei activități fizice, creierul se pregătește mai bine pentru o sarcină intelectuală. Cercetările asupra binefacerilor mișcării asupra funcționării creierului s-au concentrat până acum pe adulți și îndeosebi pe vârstnici, dar o echipă de la Universitatea din Montreal s-a ocupat acum și de copii, relatează Agerpres.ro.

Oamenii de știință și-au pus întrebarea dacă activitatea fizică duce la îmbunătățirea activității intelectuale. Într-un prim experiment, s-au făcut electroencefalograme la aproximativ 10 băieți de la 9 la 11 ani înainte și după o ședință de o jumătate de oră de mers pe bicicleta staționară, în ritm moderat. "Am observat creșterea undelor rapide, ca la trezirea din somn, fenomenul durând câteva zeci de minute", arată unul din autorii studiului.

În cadrul unui al doilea test, circa 30 de băieți și fete între 8 și 11 ani au mers și ei pe bicicleta staționară și au fost supuși apoi unui exercițiu de memorare, activitatea lor cerebrală înregistrând o activitate crescută. Efectul imediat al activității fizice s-ar explica prin schimbări în metabolismul neurotransmițătorilor, care se traduc printr-o accentuare a capacităților de atenție și învățare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Sănătate : Algele, eficiente împotriva cariilor
Pagina a fost generata in 3.0166 secunde