Cum ne distruge dinții o baie în piscină

618
1
Cum ne distruge dinții o baie în piscină - 1485d37437ef53393ba9ed00d132c8ac.jpg
Vă spălați pe dinți după fiecare masă, beți ceai de fructe în loc de băuturi acidulate și la gustări serviți fructe în loc de dulciuri. Pare a fi formula ideală pentru o dantură perfectă, dar, de fapt, nu este deloc așa. Mai precis, fiecare dintre aceste obiceiuri poate crește riscul de eroziune a dinților sau de apariție a cariilor.

Potrivit dailymail.com, sunt câteva lucruri surprinzătoare care ne pot distruge zâmbetul, pornind de la băuturi, gustări sau activități dăunătoare, până la ceaiul de fructe, picăturile de ochi, înotul, jocurile video, vinul alb, sosurile de salate, băuturile energizante pentru sportivi.

Ceaiul de fructe
Ceaiul de fructe poate fi de trei ori mai periculos decât sucul de portocale, a arătat un studiu reali-zat de Universitatea Stomatologică din Bristol.
Reduceți riscul: Rămâneți la ceaiul negru sau ceaiul verde. Compușii din ceaiul negru atacă bacteria care formează placa și previn distrugerea dinților, au descoperit cercetătorii americani.

Gustări sănătoase
Chiar dacă luați gustări sănătoase precum fructe, semințe, alune, gestul de a mânca câte puțin, dar des, ne distruge dinții. "Saliva are nevoie de aproximativ o oră ca să neutralizeze acidul creat de mâncare sau de o băutură. Deci, dacă obișnuiți să beți un singur suc pe zi și sorbiți din el toată ziua, dinții vor fi constant sub atac", spune dr. Karen Coates, specialist la British Dental health Foundation.
Reduceți riscul: Rămâneți la trei mese pe zi și evitați gustările. Dacă totuși aveți nevoie, mâncați totul dintr-o dată și nu ciuguliți câte puțin. După ce ați terminat de mâncat, clătiți gura cu apă sau mestecați o gumă fără zahăr pentru a stimula producerea salivei.

Picăturile de ochi
Sună ciudat, dar picăturile de ochi antiinflamatorii pot contribui la distrugerea dinților. Ele fac parte dintr-un număr însemnat de medicamente, incluzând antidepresivele, ibuprofenul, antihistaminicele și pentru tensiune, care pot cauza senzația de gură uscată, adică reduc producerea salivei.
Reduceți riscul: În farmacii sunt disponibile mai multe tipuri de gume, creme și geluri speciale care combat senzația de gură uscată și care ajută la producerea salivei.

Înotul
Un studiu realizat pe 500 de înotători a arătat că 66 la sută din aceștia aveau dinții stricați, din cauza clorului din apă. "Clorul afectează Ph-ul apei și o face mult mai acidă, așa că dacă o înghițim ne poate distruge dinții", explică dr. Louise Chidlow.
Reduceți riscul: Încercați să țineți gura închisă atunci când înotați Nu vă spălați pe dinți imediat după ce ați înotat pentru că suprafața dinților este afectată de acidul din clor.

Jocurile video
Persoanele care se joacă mult la calculator sau la jocuri video au de două ori mai multe probleme cu dinții pentru că iau multe gustări dulci.
Reduceți riscul: În loc să mâncăm bomboane sau prăjituri, specialiștii ne recomandă să ne umplem farfuriile cu legume crude și humus.

Sosurile pentru salată
"Oțetul este atât de acid încât consumat în fiecare zi ne poate distruge dinții", explică dr. Keith Cohen.
Reduceți riscul: Evitați să serviți salatele cu dressing de tip vinegretă în fiecare zi. În loc de asta, optați pentru o versiune mai puțin acidă, precum maioneza sau doar ulei de măsline extravirgin.

Comentează știrea

?? ???? ?????
3 august 2014
?? ???? ?????

for the other hand, If you choose its spending, don't neglect to have jet snowboarding travel insurance. thanks to the fact, inspite of the simplest way vigilantly individuals regulate the following, We don't know likely impair and consequently issue. at this website, plane snowboarding insurance policy covered features you the complete savings security reasons plus this requires the obligation of one's proper care b. ?? ???? ????? http://www.townoflinn.com/notices/events.cfm?id=672

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1129 secunde