Cum ne hrănim creierul în sesiune

1058
O memorie bună este esențială pentru obținerea unui rezultat mulțumitor la examene. Chiar dacă procesul de îmbunătățire a memoriei se realizează în timp, există o șansă și pentru cei care s-au trezit mai târziu. Elevii și studenții pot apela la proteinele de origine animală: carne, lapte, ouă.
Specialiștii ne atrag atenția să nu ne așteptăm la minuni de la lecitină. "Suplimentele cu lecitină se zice că ar putea ajuta capacitatea de memorare, însă acest lucru a fost puțin demonstrat științific. Poate că lecitina este mai eficientă dacă este luată de la vârste fragede, dar un student în nici un caz nu-și va îmbunătăți capacitățile intelectuale dacă va lua lecitină cu trei-patru zile înainte de examen", afirmă dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, citat de Gândul.
Studenții consumă multă cafea în sesiune și deși crește capacitatea de concentrare, specialiștii spun că efectele sunt de moment. Pe termen lung, cafeaua ne face să ne simțim mai obosiți, iar capacitatea de a învăța este mai redusă.

Ce mâncăm în seara dinaintea examenului
Hidratarea în sesiune este la fel de importantă ca și în viața cotidiană. Doi-trei litri de lichide pe zi sunt esențiali, indiferent dacă vom consuma apa plată, minerală, limonadă sau sucuri naturale de portocale, grapefruit, preparate acasă.
În seara dinaintea unui examen se recomandă o alimentație ușoară, pentru a nu avea o noapte agitată. Putem consuma carbohidrați (paste, orez, cartofi sau pâine), proteine sau lipide. De asemenea, o cană cu lapte vă va ajuta să aveți un somn mai liniștit, asta dacă nu alegeți să faceți noapte albă.
În dimineața dinaintea examenelor este important să consumăm proteine sau fibre, cum ar fi ouă, ciuperci, miere sau ceva mai ușor de absorbit, precum cerealele integrale.
Dacă tânărul este prea nervos din cauza examenului, se recomandă o banană, o salată de fructe, stafide sau un fresh de portocale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7999 secunde