Cum poate afecta taxa de claw-back, sistemul de sănătate

198
Taxa de claw-back impusă producătorilor de medicamente mai mult afectează sistemul de sănătate decât generează bani. Declarația aparține lui Dorel Tășcău, directorul general al Egis, unul dintre liderii companiilor farmaceutice din Europa Centrală, care a mai declarat, ieri, la forumul industriei farmaceutice că există un risc financiar care se manifestă pe piața de medicamente din România, iar acest lucru a creat tensiuni foarte mari în domeniu în ultimii doi ani.
Directorul Egis a mai spus că industria farmaceutică din România este foarte atractivă și avantajoasă pentru investitori, dar are un buget foarte redus, de 2% alocat sănătății.
Acesta a menționat că promovarea conceptului ca producătorii privați să compenseze total deficitul din bugetul sănătății este foarte periculoasă. "Noi nu putem influența evoluția unui buget. Și nu ne rămâne decât să întrebăm autoritățile ce se întâmplă în această industrie în România. Sau de ce compania mea poate să influențeze situația de pe piața farmaceutică? De ce ar trebui să compenseze o entitate privată? Acesta este cel mai periculos subiect", a precizat Dorel Tășcău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0105 secunde