Cum poate fi depistat precoce cancerul colorectal

740
1
Cum poate fi depistat precoce cancerul colorectal - ecografiemedstar20007-1382279691.jpg

Articole de la același autor

Carcinomul colorectal are o incidență din ce în ce mai mare în rândul populației afectate de patologii maligne digestive. Dacă inițial grupul populațional de risc era reprezentat de vârstnici, acum boala  este diagnosticată în forme avansare la pacienți  din ce în ce mai tineri. "În momentul actual, cu mijloacele medico-chirurgi-cale disponibile, diagnosticat într-un stadiu precoce, carci-nomul colorectal este o boală curabilă, cu rata de supravie-țuire similară cu a pacienților sănătoși. Ca urmare, este esențial să avem capacitatea de a depista precoce modi-ficările clinice și leziunile inițiale carcinomatoase pentru ca pacientul să beneficieze cât mai repede de tratament", a declarat dr. Florian Stoian, medic internist în cadrul clinicii Medstar Constanța. 

De exemplu, în laboratoa-rele spitalului Medstar din Constanța, serviciul de imagistică, video-endoscopia digestivă și spitalul de chirurgie pot rezolva integral problemele pacienților diag-nosticați cu cancer digestiv.

Factori ce ne pot afecta

Există trei factori care ne pot afecta, însă numai noi putem alege între sănătate sau cancer. Astfel, dieta influențează foarte mult starea noastră de sănătate. Consumul crescut de grăsimi, în special grăsimile animale nesaturate, uleiurile vegetale saturate ne fac rău. De asemenea, consumul de carne roșie și reducerea fibrelor vegetale din dietă ne pot îmbolnăvi. La rândul său, alcoolul, consumat în cantități crescute, zilnic, dublează riscul de a dezvolta cancer digestiv. În plus, în cazul debutului precoce, fumatul crește foarte mult riscul cancerului digestiv. Din punct de vedere ereditar, riscul de a dezvolta cancer este cu aproximativ 50 la sută mai mare la cei ce au o rudă de gradul întâi sau părinții diagnosticați. Bolile inflamatorii intestinale, cum ar fi recocolita ulcerohemoragică și boala Chron, cresc, de asemenea, riscul de cancer colorectal de la patru la 20 de ori față de populația generală. Persoanele interesate pot obține mai multe informați și se pot programa la specialiștii clinicii Medstar la numerele de telefon 0241/638.251, 0722/574.250, 0723/MEDSTAR și 0725/532.550.

Comentează știrea

FONDURI UE
21 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6789 secunde